Yaskawina tovarna robotov v Kočevju sproti optimizira procese

Deli

Prvi letošnji izobraževalni dogodek Dobre prakse pametnih tovarn smo pri Tovarni leta pripravili v Kočevju. Vključeval je tudi ogled vitke in visoko digitalizirane proizvodnje industrijskih robotov v podjetju Yaskawa Europe Robotics.

Foto: Aleš Beno

Na prvem letošnjem izobraževalnem dogodku Dobre prakse pametnih tovarn, sicer pa že 11. po vrsti, je izkušnjam, dobrim praksam ter izzivom podjetij pri obvladovanju in digitalizaciji proizvodnje v Kulturnem centru Kočevje prisluhnilo 150 udeležencev.

Foto: Aleš Beno

Ogledali so si tudi proizvodnjo industrijskih robotov v podjetju Yaskawa Europe Robotics v Kočevju.

Foto: Aleš Beno

Tako nastajajo industrijski roboti za varjenje, pakiranje in strego nosilnosti od sedem do 225 kilogramov.

Udeleženci dogodka so se lahko seznanili z napredno avtomatizacijo in robotizacijo proizvodnih procesov v dveh tovarnah avtomobilskih delov, s strojnim vidom podprto 3D-analizo kakovosti lesa, izvedeli, zakaj hekerji ljubijo proizvodna podjetja, spoznali industrijo 4.0 v novi pametni tovarni nizkonapetostnih stikalnih naprav, naprav za krmiljenje elektrike in kovinskih ohišij.

Pa tudi, kako s sprotnim spremljanjem in analizo podatkov do večje učinkovitosti v finalistu izbora Tovarna leta 2023, kako se proizvodna podjetja pripravljajo na spremembe obračunavanja omrežnine električne energije ter spoznali vitko in visoko digitalizirano proizvodnjo industrijskih robotov Yaskawa, ki so si jo zatem ogledali še v živo.

Foto: Aleš Beno

V času digitalizacije so v podjetju Roletarstvo Medle, ki je bil eden od treh finalistov za tovarno leta 2023, produktivnost povečali za približno 30 odstotkov, sta povedala Marko Srebernjak, vodja tehnološkega razvoja in kakovosti (levo), in Marko Sintič, vodja IT-razvoja. Za proizvodnjo izdelka zadošča elektronski zapis naročila v Excelu, ki ga v podjetju dobro obvladajo. V Excelovih tabelah so izračuni potrebnih dimenzij rolet ali žaluzij, tipi pogonov, velikosti omarice, izračuni cen, zmogljivosti … V programskem orodju so na voljo podatki o izdelavnem času vsake operacije posebej, za ustvarjanje vsebine nalepk za proizvodnjo, šifer sestavnih delov, kod za avtomatsko vodenje strojev za profiliranje, razrez in pakiranje, tudi optimizacija razrez z izračunanim odpadom in tako naprej.

Foto: Aleš Beno

V proizvodnji razvojnega dobavitelja avtomobilski industriji TPV Automotive dela približno 400 robotov, sta povedala Krunoslav Šimrak, direktor razvojno-komercialnega sektorja (za mikrofonom), in Jurij Kuretič, direktor tehnološkega razvoja. Pri virtualnem razvoju robotiziranih procesov uporabljajo virtualno resničnost in digitalne dvojčke. To jim omogoča boljši pregled procesov, vizualizacijo pred realizacijo, lažje odkrivanje morebitnih napak pred uresničenjem projekta, simulacije ergonomije.

Foto: Aleš Beno

Orodje za 3D-analizo kakovosti lesa s strojnim vidom SeeAll bo podjetju Riko Hiše omogočalo večji nadzor nad kakovostjo uporabljenega lesa, sta povedala Biljana Prinčič, vodja IT-projektov v podjetju Riko Hiše, in Marko Obrstar, direktor podjetja. S 3D-skeniranjem lesnih tramov in panelov bodo še pred vgradnjo zaznali notranje napake, kot so grče, razpoke, plesen in podobno. Umetna inteligenca pa bo poskrbela za avtomatično analitiko napak.

Foto: Aleš Beno

Preden kibernetski napadalci izvedejo napad, so sedem tednov v omrežju podjetja ali organizacije, je v svojem predavanju poudaril Bojan Radulović, sistemski inženir v družbi Cisco Systems. Ob uporabi primernih orodij je mogoče napad odkriti dovolj zgodaj in ga onemogočiti.

Foto: Aleš Beno

V družinskem podjetju Elpro Križnič so se z idejo pametne tovarne srečali 2019, ko so bili povabljeni v ZDA na ogled primera dobre praske takšne tovarne v Trumpf Smart Factoy Chichago, je povedal Vojko Ozimic, direktor proizvodnje v Elpro Križniču. Svojo tovarno na 15 tisoč kvadratnih metrih so začeli graditi junija 2020 in se novembra 2021 vanjo preselili. Natančno definirani proizvodni procesi z možnostjo avtomatizacije ter napredne informacijske tehnologije in njihovo povezovanje v celostni sistem omogočajo hitro prilagajanje spremembam in zahtevam kupcev, sledljivost procesov in reagiranje v realnem času, sprotno kontrolo za zagotavljanje kakovosti.

Foto: Aleš Beno

Nov sistem obračunavanja omrežnine električne energije prinaša večjo kompleksnost in pogosto tudi višje stroške, je opozoril Aleš Temeljotov, direktor operacij v podjetju Metronik. Za uspešno obvladovanje moči, porabe in stroškov električne energije je nujen energetski informacijski sistem.

Foto: Aleš Beno

V tovarni Yaskawa Europe Robotics v Kočevju, ki je začela delovati v 2018, izdelujejo industrijske robote za splošno uporabo (GP) nosilnosti od sedem do 225 kilogramov za varjenje, pakiranje in strego. Kot je povedal Huber Kosler, direktor Yaskawinih družb v Sloveniji, je pri snovanju tovarne, vrednost naložbe je bila 25 milijonov evrov, sodelovalo 65 Yaskawinih inženirjev v Sloveniji. Leta 2022 so začeli proizvodnjo prvega robota, ki so ga razvili sami, letos so mu dodali še robota za proizvodnjo v čistih prostorih.

Foto: Aleš Beno

Redno posodabljanje in nadgrajevanje digitalnega dvojčka z realnimi podatki iz proizvodnje, povratne zanke, sprotna optimizacija procesov, vizualizacija procesov na dosegu roke (telefoni, tablice, IoT, oblačne storitve), robotizirano raziglevanje, pranje, čiščenje in lakiranje, zagotavljanje preglednosti in vpogleda v procese za partnerje, kupce in nabavno verigo…, je nekaj digitalnih rešitev v proizvodnji naštel Janez Panter, proizvodni IT-inženir v tovarni Yaskawa Europe Robotics.

Foto: Aleš Beno

Vse izdelane robote testirajo 12 ur.

Foto: Aleš Beno

Tovarna Yaskawe v Kočevju deluje od konca leta 2018.

Še več fotoutrnikov iz Kočevja.