Lovorika tovarna leta 2024 je na dosegu roke

Deli

Zakljucni izbor Tovarna leta 2023.Spas Teater, Menges, Slovenija.18.10.2023Foto: (c) Jure Makovec

Ime katere tovarne bo nosil kipec tovarne leta 2024?

Odlična promocija. Potrditev, da delamo korake v pravo smer. Motivacija k nadaljnjemu razvoju inovativnih rešitev. Zunanja, neodvisna, strokovna ocena digitalizacije proizvodnje in poslovanja, tehnološke naprednosti, trajnostnih rešitev, so finalisti izbora Tovarna leta 2023 povedali o prednostih sodelovanja v izboru najboljšega proizvodnega podjetja v Sloveniji.

Razpis za tovarno leta 2024 je odprt za vsa uspešna proizvodna podjetja v Sloveniji. Sodelovanje je brezplačno. Ob prijavi podjetje izpolnjen vprašalnik, ki je skupaj s pogodbo o varovanju zaupnosti podatkov (NDA) dostopen na spletni strani izbora, odda družbi KPMG poslovno svetovanje. Ta je kot strokovni partner Tovarne leta pripravila metodologijo izbora. Rok za oddajo vprašalnika s približno 20 vprašanji je 30. april.

Spomnimo, lani je na sklepnem dogodku v Mengšu strokovno komisijo med tremi finalisti najbolj prepričala družba Roto Pavlinjek in se kot šesta pridružila dosedanjim tovarnam leta. Te so Novartisove Biološke učinkovine Mengeš, ETI Izlake, BSH Hišni aparati Nazarje, Ljubljanske mlekarne in Krka s tovarno Notol 2.

V ožjem izboru za tovarno leta 2023 sta bili še družbi Trimo in Roletarstvo Medle. V nadaljevanju izjave finalistov lanskega izbora tovarne leta, kot smo jih objavili v prilogi, ki si jo v elektronski obliki lahko prenesete na povezavi.

Odlična promocija in potrditev

Foto: © Jure Makovec

»Sodelovati in biti finalist v izboru Tovarna leta se nam zdi odlična promocija. To je tudi potrditev, da smo se dobro organizirali in digitalizirali. Potrditev, da delujemo trajnostno naravnano. In predvsem potrditev za naše kupce, zaposlene in prihodnje sodelavce, da gremo v pravo smer in smo zaupanja vreden partner,« je povedal Robert Medle, direktor Roletarstva Medle.

Močna sporočilna in uporabna vrednost

Foto: © Jure Makovec

»Izbor za tovarno leta vidim večplastno. Najprej kot pomembno in spodbudno znamenje za slovenska proizvodna podjetja, saj s prijavo dobijo zunanjo, neodvisno, strokovno oceno digitalizacije proizvodnje in poslovanja, tehnološke naprednosti, trajnostnih rešitev in še več. Hkrati projekt oblikuje nacionalno skupnost proizvodnih podjetij, kar je dobro za ohranjanje proizvodne dejavnosti, za povezovanje, skupne nastope, izmenjavo izkušenj.

Projekt ima močno sporočilno in uporabno vrednost. Ne le v tem, da nismo država zgolj storitvenih dejavnosti, ampak znamo ustvarjati tudi nove produkte, za kar so potrebna znanje in vlaganja v visokotehnološko proizvodnjo za dvig učinkovitosti in konkurenčnosti na svetovnem trgu. To je gotovo pomemben ključ do uspeha slovenskega gospodarstva v prihodnje,« je povedal Božo Černila, glavni direktor Trima.

Ponosni in še bolj povezani

Foto: Aleš Beno

»Ponosni smo, da smo se uvrstili v finale izbora projekta Tovarna leta 2023. V našem podjetju razvijamo in izdelujemo visokokakovostne, inovativne, tehnično dodelane ter do uporabnikov in okolja prijazne izdelke in rešitve iz polimerov. Za odlično poslovanje in razvoj je najpomembnejša kreativna ekipa zaposlenih, ki ima vizionarski pogled in s strastjo opravlja svoje delo.

Med samim izborom za tovarno leta smo se še bolj povezali, saj smo želeli kakovostno predstaviti svoje dosežke na področju digitalizacije, avtomatizacije in uporabe obnovljivih virov. Projekt Tovarna leta kolektivu daje potrditev, da delamo korake v pravo smer, in nas hkrati motivira k nadaljnjemu razvoju inovativnih rešitev, ki bodo oblikovale trajnostno prihodnost naše industrije, družbe in okolja,« je povedal Matjaž Pavlinjek, direktor družbe Roto Pavlinjek.