Oblikovanje prihodnosti industrije 4.0

Deli

Predstavljamo vam glavnega govorca 1. konference Pametna industrija Jochima Henscha, dolgoletnega vodilnega menedžerja v skupini Hugo Boss, ki zadnja leta deluje kot svetovalec na področju uvajanja konceptov industrije 4.0.

Konferenco bomo odprli z njegovim predavanjem: Od ogljika do silicija: oblikovanje prihodnosti industrije 4.0.

Po besedah Henscha je naslov predavanja odraz prehoda iz obdobja, v katerem se je družba osredotočala na človeka (in jo simbolizira ogljik, osnovni gradnik življenja), v obdobje industrije 4.0, ki jo poganja tehnologija (in jo simbolizira silicij, osnovni gradnik računalniških čipov in digitalne tehnologije). Pripoveduje zgodbo o evoluciji in vključevanju, v kateri se bistvo človeških inovacij združuje z natančnostjo digitalnih postopkov z namenom oblikovanja prihodnosti industrije.

Joachim Hensch ima poglobljeno in celovito znanje o proizvodnji oblačil, povezani tehnologiji in inovacijah. Na začetku svoje karierne poti je delal kot krojač za oblačila po naročilu, se nato preusmeril v konfekcijsko industrijo in zasedal različna delovna mesta, povezana z razvojem in proizvodnjo izdelkov. Leta 2015 je postal direktor tovarne skupine Hugo Boss v Izmirju s 4.100 zaposlenimi. Leta 2021 je ustanovil svoje podjetje Joachim Hensch Consulting.

Njegovo poslanstvo je z uvajanjem konceptov industrije 4.0 preoblikovati podjetja v prilagodljive in odzivne pametne tovarne. S tem izboljšuje pripravljenost podjetij na zelo spremenljivo, zahtevno in nepotrpežljivo tržno okolje. Pri tem pristopu je Joachim v ospredju inovacijske odličnosti v proizvodnji oblačil, njegova preobrazba tovarne v Izmirju pa je danes vzor svetovni industriji oblačil.

Verjame v agilno izvajanje projektov, ki temelji na metodi Scrum, in ploske hierarhije, ki omogočajo obvladovanje današnje poslovne dinamike. Tako pomaga proizvajalcem in zagonskim podjetjem pri njihovi preobrazbi z uporabo sodobnih proizvodnih metod in načinov razmišljanja. Je poročen, ima dva otroka in živi v Stuttgartu v Nemčiji.