Do večjega rezultata pod črto z digitalizacijo proizvodnje

Deli

Le v treh dneh do 10 odstotkov večje produktivnosti ekip na proizvodnih linijah

Kako je proizvajalcu perila na Sri Lanki v le treh dneh uspelo povečati produktivnost ekip na proizvodnih linijah za deset odstotkov, je na prvi konferenci Pametna industrija, ki smo jo v okviru Tovarne leta pripravili v Celju, pojasnil Joachim Hensch, nemški svetovalec za industrijo 4.0.

V uvodnem predavanju z naslovom Od ogljika do silicija: oblikovanje prihodnosti industrije 4.0 je poudaril prednosti uporabe digitalnega dvojčka v proizvodnji. Pri tem je udeležencem konference položil na srce, da se ob uvajanju in uporabi digitalnega dvojčka z enako močjo posvečajo vsem štirim ravnem – tako strojem in procesom kot izdelkom in ljudem.

Pomembno je, da se aktivnosti podjetja na področju digitalizacije in industrije 4.0 odrazijo v finančnem rezultatu, da prinesejo denar, je poudaril.

In kako je podjetju na Sri Lanki, s katerim sodeluje v svetovalni vlogi, uspelo produktivnost ekip na proizvodnih linijah v le treh dneh povečati za desetino? Ekipe so sestavili na novo in se pri tem naslonili na različne podatke, ki jih spremljajo o delavcih.

Preberite celotno fotoreportažo s 1. konference Pametna industrija