Sporočila sponzorjev

Cisco Systems

Cisco Systems je eno izmed vodilnih svetovnih tehnoloških proizvajalcev IT infrastrukturnih in varnostnih rešitev. Ustanovljeno je bilo leta 1984 v Kaliforniji, ZDA in je znano po svojih omrežnih napravah, kot so usmerjevalniki, stikala, požarne pregrade in dostopne točke.

Cisco je ključni akter v digitalni transformaciji in si prizadeva za povezovanje ljudi, naprav in podatkov na čim bolj varen način. S svojimi naprednimi rešitvami omogoča podjetjem avtomatizacijo njihovih omrežij in procesov, kar pripomore k večji učinkovitosti, zanesljivosti in varnosti delovanja. S storitvami v oblaku ponuja podjetjem prilagodljivo in skalabilno infrastrukturo ter storitve, ki omogočajo hitrejši razvoj in implementacijo novih aplikacij ter storitev.

V segmentu operativnih tehnologij (OT) Cisco ponuja rešitve, ki omogočajo povezovanje in upravljanje različnih naprav ter sistemov v industrijskem okolju, kar prispeva k optimizaciji proizvodnje, zmanjšanju operativnih stroškov in povečanju varnosti. S svojim celovitim pristopom k tehnološkim rešitvam Cisco omogoča podjetjem, da postanejo bolj agilna, konkurenčna in pripravljena na izzive digitalne dobe.

Inovativna rešitev 5G SA za pametne tovarne

V prizadevanju za preseganje hitrosti in zanesljivosti klasičnih kabelskih povezav v industriji z uporabo tehnologije 5G SA so v T-2 razvili inovativno rešitev – zasebni sistem 5G SA za pametne tovarne. Sistem upravljavcem tovarn omogoča neodvisnost od zunanjih omrežij in s tem najvišjo raven kibernetske varnosti.

V kompaktni in laboratorijsko prednastavljeni izvedbi sta postavitev in priklop sistema 5G SA v tovarni možna že v eni uri.

Ta napredna rešitev zagotavlja hitro, nemoteno in varno povezljivost, ki je ključna v digitalizaciji proizvodnih procesov. Rešitev odpravlja potrebo po kabelskih povezavah, s čimer omogoča učinkovitejšo uporabo prostora in občutno cenejše redno vzdrževanje proizvodnih obratov.

Sistem deluje kot centralni živčni sistem, ki prek svoje modularne in skalabilne arhitekture varno povezuje industrijske komponente – od naprav IoT do sistemov MES in ERP.

Oblikovan za prihodnost omogoča preprosto integracijo novih tehnologij, kot sta umetna inteligenca in strojno učenje, kar zagotavlja neprekinjeno izboljševanje in varno digitalno preobrazbo proizvodnih okolij.

Celovita zaščita IKT infrastrukture

 

Smart Com d.o.o. deluje že več kot 34 let in je eden izmed vodilnih sistemskih integratorjev v JV Evropi. Z ekipo več kot 60 strokovnjakov in specialistov ponuja celovite IKT rešitve in storitve, ki segajo od vzpostavitve zanesljivih in varnih komunikacijskih omrežij do implementacije naprednih varnostnih rešitev in sistemov za zaščito pred sodobnimi kibernetskimi grožnjami.

Podjetje ima bogate izkušnje na področju kibernetske varnosti v industrijskih okoljih in kritični infrastrukturi. Zavedajo se, da digitalizacija in uvajanje industrijskega interneta stvari (IIoT) prinašata s seboj tudi obsežna varnostna tveganja. Zato Smart Com s pomočjo tehnološko dovršenih rešitev in storitev, ki temeljijo na strojnem učenju, umetni inteligenci, avtomatizaciji in orkestraciji, zagotavlja celovito zaščito IKT infrastrukture.

Ekipo strokovnjakov za omrežja in kibernetsko varnost v Smart Comu označuje poglobljeno tehnično znanje in pridobljeni mednarodno priznani strokovni certifikati. Njihova strast je vzpostavljanje varnih, zanesljivih in uporabniku prijaznih rešitev ter storitev, ki so prilagojene sodobnim izzivom gospodarstva.

Še posebej pa so se specializirali za vpeljevanje rešitev za krepitev kibernetske varnosti v poslovnih (IT) in industrijskih oz. poslovno kritičnih (OT) okoljih.

(video) Kibernetska varnost ICS/OT v industriji – zakaj in kako?

 

Ste pripravljeni na evropsko direktivo NIS 2?
Izračunajte indeks kibernetskega tveganja vašega podjetja