Podrobnosti programa

Zakaj so zasebna omrežja 5G in druga brezžična omrežja temeljni gradniki digitalne preobrazbe

#Predavanje in pogovor

Vsebina

Zasebna mobilna omrežja zagotavljajo velike hitrosti prenosa podatkov in majhne zakasnitve, kar je pomembno pri uporabi industrijskih robotov in oskrbi delovnih mest v proizvodnji.

11:10-11:20  Pot do digitalizacije gospodarstva 
Agencije za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije spodbuja digitalno preobrazbo Slovenije s podeljevanjem radijskih frekvenc za razvoj tehnologije 5G, ki omogoča hitrejše prenose podatkov in revolucionarne aplikacije v industriji, logistiki, prometu in zdravstvu. Prihodnost Slovenije je digitalna, zato je infrastruktura 5G omrežij, ki omogoča dostopnost hitrega interneta v vseh regijah, ključnega pomena za enakopraven razvoj, saj podjetja že izkoriščajo potencial te tehnologije za optimizacijo procesov in stroškov.

 

11:20-11:30  Brezžične tehnologije v industrijskem okolju 
Ko industrija koraka proti digitalizaciji, brezžična omrežja postajajo ključna. Vendar je pomembno razumeti različen spekter brezžičnih tehnologij, povezanih z Industrijo 4.0. Te tehnologije nudijo ključno podporo za avtomatizirana vodena vozila (AVG), zagotavljajo zanesljivo povezljivost uporabnikov in kritične infrastrukture. Skozi predstavitev bomo spoznali različne vrste brezžičnih tehnologij v različnih industrijskih okoljih, pri čemer bomo poudarili pomen raznolikega pristopa za izboljšanje operativne fleksibilnosti.