O konferenci

Digitalna preobrazba je spodbujevalec razvoja družbe in gospodarstva, digitalne tehnologije prinašajo nove razvojne priložnosti za vse. Z inovativno rabo naprednih digitalnih tehnologij si v predelovalnih dejavnostih utrjujejo položaj v mednarodnih dobaviteljskih verigah, s sistematičnimi vlaganji v digitalno preobrazbo hitreje dosegajo razvojni napredek. Z novimi orodji in znanji spreminjajo delo zaposlenih in prispevajo k njihovi večji inovativnosti.

S konferenco Pametna industrija pri Časniku Finance krepimo zavedanje o razvojnem pomenu digitalnih tehnologij, širimo znanja uspešnih domačih in tujih podjetij, povezujemo različne deležnike – podjetja, znanstveno sfero in izobraževalne ustanove –, poudarjamo pomen IT-infrastrukture in njene varne rabe.

V ospredje 1. konference Pametna industrija bomo postavili možnosti uporabe umetne inteligence pri povečevanju učinkovitosti procesov in konkurenčnosti ter njene uporabe pri razvoju novih izdelkov in storitev. Osvetlili bomo področje zasebnih mobilnih omrežij v industriji, ki zagotavljajo veliko hitrost prenosa podatkov in majhne zakasnitve. Posvetili se bomo tudi varnostnim grožnjam. Mnoga industrijska podjetja še nimajo zagotovljene vidljivosti v procesnem (OT) okolju, kar je prvi pogoj za uspešno obrambo pred kibernetskimi napadi.